Evéssel jó kezdeni az előjátékot
2006.06.19. 23:30
Evéssel jó kezdeni az előjátékot
"Nem mondom, hogy a páromnak potencianövelő gyógyszerekre van szüksége, de gyakran elalszik az étkezés és a szeretkezés között. Én az étkezést már előjátéknak tekintem, hiszen az ételeket a kívánságára készítem, erre ő elalszik...Ez engem lehangol".
Egy távol-keleti bölcselet szerint minden élvezet a testnyílásainkhoz kötődik. A jó étel és a szex az emberi szükségletek alapvető forrásai. A gyertyafény, a szép teríték mind az étkezés utáni programot készíti elő. De nem mindegy az sem, hogy mi kerül az asztalra. Néhány ötlet különleges alkalmakra:

Kaviár: A termékenység szimbóluma. Semleges, tápláló, különleges. Több, mint ígéret. Osztriga: Casanova ezzel tartotta magát karban. Nem mindenki szereti, pláne, ha tudatosul, hogy élve fogyasztandó. Homár: Cinkben gazdag, a tesztoszteron termelődést fokozza. Spárga: Alakja erotikus, vitaminokban gazdag. Sülve, citrommal és gyömbérrel ízesítve kiváló köret, melyek kiegészíthetünk fejes salátával és paradicsommal.
Petrezselyem: Értágító hatása miatt különösen ajánlott a férfiaknak, segíti a merevedést. Zeller: Kiváló hatása van az izmokra csökkenti az erek öregedését. Desszertként a tökös-mákos rétes az igazi, és természetesen a csokoládé.
Mi az, ami árt a szerelmi előkészületeknek? A különleges estéken tartózkodjunk a kenyérféléktől. Gyorsan telítenek, lustítanak.
Talán furcsa, de a kávé, amelyet kifejezetten izgató hatása miatt iszunk, ugyancsak ártalmas lehet. Voltaire szerint a kávé az eunuchok itala.
Tévesen szokták megítélni az alkohol szerepét. Egy-egy pohár könnyű bor vagy pezsgő növeli a kellemes hatást. Ismerjük az alkohol gátlásokat oldó hatását, de kevesen tudják, hogy alkalmanként is csökkenti a szexuális teljesítményt.
Nem csak az számít, mit teszünk az asztalra, nagyon fontos az is, hogyan tálaljuk. A szobahőmérsékletű ételek segítenek a kívánt hatás elérésében.
|